Bukplastik

Bukplastikoperation för dig som är viktstabil efter en gastric bypass eller sleeve alternativt att du efter din graviditet känner att du har ett hudöverskott som du inte blir av med.

Vad kostar bukplastik - från 60 000:-

Delbetalning: 2588 kr/ månad(via Medical Finance)

 • Operationstid
  2-4 timmar
 • Tid på Kliniken
  1 Dygn
 • Operationsdatum
  Inom 1-2 veckor från att du har bestämt dig
 • Operation
  Sker under narkos
 • Tillbaka fullt arbetsför
  2-4 veckor

Efter en kraftig viktnedgång eller efter en graviditet kan det uppstå ett oönskat hudöverskott mellan naveln och nedre delen av buken. Detta hudöverskott går att ta bort med hjälp av bukplastik, ibland också kallad ”tummy tuck”. Ofta görs operationen i kombination med att man syr ihop försvagade och separerade magmuskler,  så kallad rectusdiastas.

Vid en bukplastikoperation stramas även bukväggen upp, detta medför att magen upplevs som plattare. En stadigare bukvägg minskar risken för till exempel ryggbesvär.

I takt med att vi blir äldre så tappar huden i elasticitet, vilket gör att huden på magen blir slappare ju äldre vi blir. I samband med en kraftig viktnedgång och även efter en graviditet kan huden och bukväggen tänjas ut så att magen får en rundare form. För de som gjort kejsarsnitt kan det resultera i att det finns ojämnheter som inte går att träna bort.

Hos oss på Centrum för viktminskning kan vi hjälpa dig med såväl en liten bukplastik som en stor bukplastik samt innanlår och underarms plastik. Boka en tid för en kostnadsfri konsultation, så hjälper vi dig.