Hur går jag vidare om jag är intresserad av en kapselballong?

Vill du gå ner i vikt och är intresserad av en magsäcksoperation eller en viktminskningsballong? Då kan du boka en kostnadsfri konsultation hos oss!

Vill du boka en tid för ett kostnadsfritt samtal med oss - Boka samtal här!

Vill du redan nu få en indikation på om detta kan vara medicinskt möjligt för dig?
Fyll i vår hälsodeklaration, så kontaktar vi dig inom kort.

Vill du istället prata med oss direkt så ring oss gärna på 010-106 06 44.

Blir man sövd?

Nej - Elipseballongen kräver ingen narkos, varken när ballongen läggs eller när den lämnar kroppen.

Hur betalar jag?

Betalning sker till bankgironummer: Bg 278-7372 eller via Swish: 123 050 4795 senast 14 dagar före inläggning av ballong. Ange namn och/eller fakturanummer. 

Om du inte önskar betala hela summan på en gång samarbetar vi med Medical Finance som gör det möjligt att delbetala räntefritt. Vill du läsa mer om deras upplägg eller fylla i ansökan kan du göra det här: Medical Finance

Kan jag komma till CFVM via remiss från regionen?

Nej, tyvärr finansierar inga regioner behandling med magballong. Magballong är endast ett privat vårdalternativ som du själv betalar för.

Hur bokar jag tid?

Du kan boka ett samtal med oss genom att klicka här: Boka samtal med en av våra Patientrådgivare

Du kan också en fylla i vår hälsodeklaration för kirurgi eller vår hälsodeklaration för ballong. Så fort sjuksköterskan granskat den - vilket vanligtvis tar en till två arbetsdagar - hör vi av oss till dig. Vill du då gå vidare så bokar vi in dig för utredning eller så utreder sjuksköterskan dig direkt och därefter bokas en tid för inläggning av ballongen. Under tiden är du naturligtvis välkommen att höra av dig för att ställa dina frågor till oss.

När kan jag få tid för att lägga min ballong?

Om du vill ha snabbast möjliga handläggande är det möjligt att lägga ballongen mellan 2-4 veckor efter att du kontaktat oss. Då hinner vi med granskningen av din hälsodeklaration för kirurgi eller hälsodeklaration för ballong samt genomföra utredningen. Boka tid för ett samtal med en av våra patientrådgivare här: Boka samtal eller maila till: info@cavalio.se

Vad kostar ett Allurion/Ellipse ballongprogram via Cavalio?

Vi tycker att det ska vara enkelt att förstå direkt hur mycket man betalar så vi har ett fast pris för allt. För Elipseprogrammet är kostnaden 515 kr/månad* om du lägger det som delbetalning (*Räkneexemplet utgår från en årsränta om 6.95 %) 39.900 kronor.

  • Konsultation med sjuksköterska innan du beslutar dig för att genomgå behandlingen
  • Inläggning av den nya ballongen
  • En mobilapp där du kan följa dina resultat
  • En fysisk våg du får ta med dig hem som enkelt kopplas till mobilappen via bluetooth
  • En aktivitetsklocka som registrerar antal steg, hjärtfrekvens samt sömn.
  • Stödprogram med dietist och sjuksköterska (12 månader)
Kan jag dricka alkohol?

Måttligt intag av alkohol går bra men man skall tänka på att alkohol innehåller många kalorier och kan bromsa effekten av ballongen och ha en negativ påverkan på din viktnedgång.

Kan jag gå upp i vikt igen när ballongen är borta?

Svar ja. Det är viktigt att förstå att en varaktig livstilsförändring är nödvändig för att upprätthålla viktminskningen och din förbättrade hälsa.

Kan jag träna med ballongen?

Ja, det är fritt fram att träna och motionera i alla former. Du kan känna av magballongen i vissa rörelser men det finns inga restriktioner eller förbud kring träning.

Hur ser uppföljningen ut efter lagd ballong?

Du kommer att ha regelbunden kontakt med både våra sjuksköterskor och vår dietist under tiden med ballongen i magen samt ytterligare 8 månader efter att ballongen avlägsnat kroppen för att även få stöd i att bibehålla den vikt du gått ned. Hur ofta vi har kontakt bestämmer vi tillsammans med dig utifrån ditt önskade behov. Med hjälp av en våg kopplad till en app kan du även följa dina framsteg i mobilen.

Du får även tillgång till ett telefonnummer där du alltid kan nå oss dygnet runt vid behov.

Vad händer om ballongen läcker eller spricker i magen?

Det är mycket ovanligt men inte farligt. Vätskan som ballongen fylls med är gjord för att läcka ut efter 4 månader och lämna kroppen med urinen. Den tomma ballongen lämnar kroppen via avföringen. Skulle ballongen tömmas före 3 månader så är du garanterad en ny ballong.

Vilka biverkningar kan man förvänta sig efter lagd ballong?

Under den första veckan besväras många patienter av illamående, kräkningar och magkramper. Detta är en naturlig reaktion under den period då din mage vänjer sig vid ballongen. Din läkare kommer att skriva ut läkemedel som kan lindra besvären och som du skall ta före och efter lagd ballong. 

Enstaka patienter har besvär med illamående, kräkning, eller magsmärta som inte ger med sig. I vissa fall beslutar sig patienter för att ta ut magballongen i förtid. Ekonomisk ersättning kan då tyvärr inte erbjudas. För patienter som inte följer kostråden eller som känner mindre effekt av ballongen kan viktnedgång utebli. 

Mycket ovanliga risker innefattar magsår, perforation av magsäcken eller läckage från magballongen. 

Behöver man vara sjukskriven efter ballonginläggningen?

För de flesta tar det några dagar att återhämta sig efter inläggningen och man kan i dessa fall behöva sjukanmäla sig enstaka dagar från jobbet. För den första veckan krävs inget sjukintyg. I vissa fall kan återhämtningen ta något längre tid och då hjälper läkaren till med ett intyg för detta.

Vilka är stegen fram till ballonginläggningen?

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration själv eller tillsammans med oss. En sjuksköterska kommer därefter att kontakta dig för återkoppling. (Vill du själv boka samtal med en av våra Patientrådgivare Boka här!).

Antingen så utreds du i samband med samtalet eller så bokas du in för ett utredningssamtal över telefon. Efter att du blivit godkänd bokar vi in dig för ett datum för inlägg av din ballong. Två veckor innan ballonginläggningen sker betalningen. En vecka innan ballonginläggningen påbörjas förberedelser då du får prata med vår dietist och sjuksköterska samt påbörja nödvändig medicinering. Läs mer om hur processen ser ut Steg för steg här

Vilket ballongprogram skall jag välja?

Vilket ballongprogram som passar just dig kommer vi tillsammans överens om efter ett samtal med oss.
Boka samtal här

Känner man att ballongen ligger i magen?

Hur man upplever känslan av att ha ballongen i magen är mycket individuellt. De flesta känner inte av den alls förutom i samband med måltider då den bidrar med en ökad mättnadskänsla.

Den första veckan kan du känna av illamående och magkramper men därefter kommer dessa symtom klinga av i takt med att kroppen vänjer sig med ballongen. Om du äter för mycket eller för fort kan kroppen svara med en fysisk reaktion i form av illamående eller magkramp, men i övrigt brukar de flesta inte känna av mer än en ökad mättnadskänsla.

Vem får lägga ballong?

- Du ska ha ett BMI (Body Mass Index) över 27 - Räkna ut ditt BMI i vår BMI-kalkylator

- Du skall vara minst 18 år gammal

- Du får inte ha genomfört en tidigare operation av magsäcken

- Du skall inte äta medicin mot halsbränna/sura uppstötningar dagligen

- Du skall ej regelbundet inta NSAID-läkemedel

- Du får inte vara gravid

Vi gör dessutom alltid en noggrann genomgång av din hälsa där du fyller i en hälsodeklaration för att se att det inte kan tillstöta några ytterligare medicinska hinder. Vill du veta om det är medicinskt möjligt för dig kan du enkelt fylla i en hälsodeklaration så tittar våra sjuksköterskor igenom den kostnadsfritt och ger dig besked.

Hur länge kan Elipse-ballongen ligga i magen?

Elipseballongen kommer att lämna din kropp efter 16 veckor, +- 2 veckor.

Vilka faktorer påverkar hur mycket jag kommer att gå ned i vikt?

Viktnedgången efter ballonginläggningen är högst individuell och beror på flera saker. Den här listan är en översikt som kan ge lite vägledning om vilka faktorer som påverkar. 

- Din ålder

- Din vikt före ballonginläggningen

- Din allmänna hälsa

- Din förmåga att motionera

- Ditt engagemang att följa det kostprogram vi erbjuder

- Din egen motivation och samverkan/stöd från din familj och dina vänner

Hur mycket kommer jag att gå ner i vikt?

Det är alltid individuellt och beror på dina förutsättningar och hur du anpassar dig till programmet. I snitt går våra patienter ner mellan 10-15 kg. Man har sett att viktnedgången är ungefär 3 gånger större jämfört med enbart kost- och motionsförändringar utan ballong - Mayo Clinic statement

Finns det olika sorters ballonger?

Ja. Vi jobbar med både Elipseballong och Orberas 6 månaders-ballong och 12 månaders-ballong.   

Hur fungerar ballongen?

Ballongen fylls i din magsäck med 5.5 dl koksaltlösning. Den kommer att göra att du känner ökade mättnadskänslor och ett minskat behov av intag av mat. Detta gör att det blir lättare för dig att fokusera på nya sunda matvanor eftersom du under några månader får dämpade hungerskänslor.

Eller via formuläret nedan

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss inom kort!
Något gick fel när formuläret skickades.